De bouwonderneming Vanmaercke NV besteet reeds meer dan 100 jaar, maar de huidige vennootschap werd opgericht in 1969 door Paul Vanmaercke met de steun van zijn twee zonen Frans en Dirk.

In de jaren '70 en '80 werden projecten uitgevoerd doorheen het hele land, met onder meer appartementcomplexen te Brussel en Gent. Op zijn hoogtepunt kon de nv Vanmaercke over 50 werknemers beschikken.

Eind jaren '80 werd geopteerd voor een meer rechtstreeks bestuurbare vorm met een 15-20 tal werknemers.Begin de jaren '90 voegde Guido Vanwijnsberghe zich bij het team als jurist en kort daarna kon de firma rekenen op de deskundige kennis van Nico Vanmaercke als Ignenieur bouwkunde. Intussen werd de fakkel doorgegeven en zijn Guido en Nico de bestuurders van de bouwfirma.

De Firma is actief als hoofdaannemer met een erkenning 'Categorie D - Klasse 5'. De laatste jaren werden tal van openbare projecten volledig door ons afgewerkt, zoals het nieuwe Bloso gebouw te Waregem, de school te Spiere-Helkijn, OCMW te Ledegem...

Onze specialiteit is het bouwen, renoveren en de totaalinrichting van bankkantoren. Dexia, KBC en Delta Lloyd deden reeds beroep op onze ervaring voor hun kantoren te Kortrijk, Harelbeke, Wevelgem, Vichte, Oudenaarde,...

Naast bouwen voor bedrijven en openbare besturen, zijn wij ook actief op de woningenmarkt voor particulieren met woningen te Kaster, Heestert, Tiegem,...

Ten slotte treden wij ook op als bouwheer in projecten die wij voor eigen rekening volledig zelf realiseren. Deze worden tegen concurrentiele prijzen te koop of soms te huur aangeboden.

Voor meer informatie omtrent onze realisaties verwijs ik naar het tabblad 'Realisaties'. Wenst U een kijkje te nemen in ons huidig aanbod wat betreft woningen en appartementen te huur en te koop, verwijs ik naar ons 'Vastgoedaanbod'.
Geschiedenis